Маски за еднократна употреба

#BEP150-001-000

Маски за еднократна употреба

Категорија: Респираторна опрема / Маски за еднократна употреба

Опис

Spirotek by JSP 726 Typhoon™ Valved FFP2OV Moulded Mask- маските се користат за заштита во различни ситуации. Целата колекција се карактеризира со единствената Typhoon™ Valve технологија за екстремно ниско вдишување на CO2, зголемување на топлината и ниско ниво на влага при дишењето. 
Spirotek by JSP oдговара на стандард: EN149:2001+A1:2009

726 Typhoon™ FFP2OV- карактеристики: маските се тестирани до -40°c, со цел да се потврди дека може да се употребуваат и во екстремни случаи.
.
Typhoon ™  вентил: овој вентил овозможува маската да се користи во различни средини. Силиконската дијафрагма на внатрешната страна не дозволува да се создава влага. Вентилите се целосно обложени за да овозможи максимумална заштита од прашина. 

Надворешен карбонски слој: вграден во максата со цел да овозможи заштита од органска пареа и гасови во рамките на нивото на заштита. Неутрализира непријатни миризби.  

Дел околу носот кој може да се прилагодува: Со додавањето на овој дел се овозможува поголема удобност и прилагодување на маската. 
 

Најнов каталог

Во нашата понуда можете да најдете заштитна облека од сопствено производство изработени од најквалитетни ткаенини од програмата на KLOPMAN. Заштитни ракавици, сигнализирачки елеци, еднократни комбинизони од програмата на NITRAS. Голема понуда на заштитни чевли и чизми од U-POWER. Лични заштитни средства за заштита на глaва и тело од програмата на JSP од Англија. Заштитни шлемови и останати додатоци од CENTURION и заштита на дишните органи од програмата на ESP.


превземи каталог

Зачлени се за newsletter