Маски за еднократна употреба

#BEK136-101-000

Маски за еднократна употреба

Категорија: Респираторна опрема / Маски за еднократна употреба

Опис

Spirotek by JSP 735 Typhoon™ Valved FFP3V Moulded Mask - маските се користат за заштита во различни ситуации. Целата колекција се карактеризира со единствената Typhoon™ Valve технологија за екстремно ниско вдишување на CO2, зголемување на топлината и ниско ниво на влага при дишењето. 
Spirotek by JSP oдговара на стандард: EN149:2001+A1:2009


735 Typhoon™ FFP3V -  карактеристики: маските се тестирани до -40°c, со цел да се потврди дека може да се употребуваат и во екстремни случаи.

Typhoon ™ Valve (V) - овој вентил овозможува маската да се користи во различни средини.  Силиконската дијафрагма на внатрешната страна не дозволува да се создава влага. Вентилите се целосно обложени за да овозможи максимумална заштита од прашина. 

Anti-Clogging (D) - маските кои ја соджат оваа ознака значи дека го поминале тестот за доломит, а тоа значи дека се отпорни на многу ситна прашина. 

4-Point Harness- 4 точки за прилагодување со цел да се овозможи поголема удобност. 

Inner Comfort Layer - поставена на внатрешниот дел со цел да се овозможи поголема удобност за подолг период. 

Дел околу носот кој може да се прилагодува: со додавањето на овој дел се овозможува поголема удобност и прилагодување на маската. 

 

Најнов каталог

Во нашата понуда можете да најдете заштитна облека од сопствено производство изработени од најквалитетни ткаенини од програмата на KLOPMAN. Заштитни ракавици, сигнализирачки елеци, еднократни комбинизони од програмата на NITRAS. Голема понуда на заштитни чевли и чизми од U-POWER. Лични заштитни средства за заштита на глaва и тело од програмата на JSP од Англија. Заштитни шлемови и останати додатоци од CENTURION и заштита на дишните органи од програмата на ESP.


превземи каталог

Зачлени се за newsletter