Маски за еднократна употреба

#BEY110-201-000

Маски за еднократна употреба

Категорија: Респираторна опрема / Маски за еднократна употреба

Опис

Horizontal Fold Flat Mask FFP1 - 315 Typhoon™ - хоризонтална маска за поголема удобност и лесна за употреба. Екстремно низок отпор при дишењето, ниско ниво на CO2 при вдишувањето, зголемување на топлината и ниско ниво на влага при дишењето. Маските се посебно спакувани во хигиенско пакување. 

Одговара на стандард: EN149:2001+A1:2009

360° Comfort Foam - внатрешниот и надворешниот дел на маската овозможува максимална отпорност и заштита. 

Welded Nose Piece - делот околу носот заштитува од иритации, изобличување и дава поголема удобност

Latex Free ремен за прилагодување со цел да одговара на секој облик на главата. 

Unique Valve - силиконскиот вентил го намалува нивото на влага и може да се користи на многу ниски температури. 

The Unique Typhoon™ Valve Technology System -  дијафрагмата е направена од силикон и е отпорна на влага и поради тоа може да се користи на многу ниски температури. 

Најнов каталог

Во нашата понуда можете да најдете заштитна облека од сопствено производство изработени од најквалитетни ткаенини од програмата на KLOPMAN. Заштитни ракавици, сигнализирачки елеци, еднократни комбинизони од програмата на NITRAS. Голема понуда на заштитни чевли и чизми од U-POWER. Лични заштитни средства за заштита на глaва и тело од програмата на JSP од Англија. Заштитни шлемови и останати додатоци од CENTURION и заштита на дишните органи од програмата на ESP.


превземи каталог

Зачлени се за newsletter